Ενδεικτικά Προγράμματα Παρέμβασης
16726
post-template-default,single,single-post,postid-16726,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Ενδεικτικά Προγράμματα Παρέμβασης

Ενδεικτικά Προγράμματα Παρέμβασης

  • Pediatric cancer survivors Engaging in Exercise for Recovery (PEER)

Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά παιδιά 2 – 17 χρόνων που έχουν διαγνωστεί με οποιονδήποτε τύπο ή στάδιο καρκίνου, επιζήσαντες από τον καρκίνο και τα αδέρφια τους. Πρώτη φορά έλαβε χώρα το 2012 από μια διεπιστημονική ομάδα και ο κύριος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η ενθάρρυνση των παιδιών να γίνουν σωματικά δραστήρια.

  • Yoga Thrive for Youth (YTY)

Είναι προγράμματα 12 εβδομάδων συνεδριών yoga που αφορούν παιδιά που έχουν διαγνωστεί με οποιονδήποτε τύπο ή στάδιο καρκίνου, επιζήσαντες από τον καρκίνο και τα αδέρφια τους. Ο στόχος τους είναι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών μέσω αύξησης της σωματικής ευεξίας, καλλιεργώντας την αυτοπεποίθηση και προάγοντας την δημιουργικότητα και χαλάρωσή τους.

  • The VIE study

Η μελέτη αξιολογούσε το πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιηθεί άσκηση στα πλαίσια μιας πολυδιάστατης παρέμβασης σε παιδιατρικούς ογκολογικούς ασθενείς. Η ομάδα παρέμβασης παρακολουθήθηκε για περισσότερο από 2 χρόνια. Στην μελέτη αναδεικνύεται η ανάγκη αξιολόγησης μέσω ψυχολογικών και σωματικών τεστ για την καλύτερη κατανόηση και ώστε τελικά οι επαγγελματίες υγείες να ενθαρρύνουν τους ασθενείς και τις οικογένειες τους να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα.

  • Quality of Life in Motion (QLIM) study

Πρόκειται για μια παρέμβαση στον τομέα της άσκησης και της ψυχολογίας στην οποία συμμετείχαν ογκολογικοί ασθενείς ηλικίας 8 – 18 χρονών που τουλάχιστον πριν από 1 χρόνο είχαν κάνει αγωγή με χημειοθεραπεία ή/και ραδιοθεραπεία. Η παρέμβαση περιλάμβανε 12 εβδομάδες συνδυαστικής προπόνησης με αντιστάσεις και αερόβια προπόνηση (2 φορές την εβδομάδα διάρκειας 45 λεπτών). Το ψυχολογικό σκέλος αφορούσε 6 συνεδρίες διάρκειας 60 λεπτών βασισμένες στη γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση. Φάνηκε λοιπόν, ότι πιθανότατα διατηρείται ή ενισχύεται η συμμετοχή στα προγράμματα φυσικής δραστηριότητας και βελτίωση της ποιότητας ζωής.